Navigácia

  • Slovenské národné divadlo - Bratislava

    Dňa 7.12.2023 sa zúčastnila trieda II.D a vybraní žiaci II.A literárnej exkurzie a divadelného predstavenia v SND v Bratislave v sprievode pani profesoriek Xénie Melovskej a Kataríny Potočkovej.

    Ráno sa naša cesta začala v Trenčíne pred OA, odkiaľ sme spolu cestovali až do Modry, kde sme navštívili múzeum Ľudovíta Štúra.Tam nám pani sprievodkyňa porozprávala mnoho zaujímavých faktov z jeho života. Po návšteve múzea sme sa vybrali na cintorín, kde je Ľudovít Štúr pochovaný. Potom sme sa presunuli do Bratislavy, kde sme mali rozchod. Niektorí z nás sa pokochali vianočnými trhmi. Podvečer sme sapresunuli do SND, kde sme si pozreli činohru s názvom ,,Bál“ .  Divadelné predstavenie trvalo 3 hodiny, ktoré sme si naozaj užili. Po jeho skončení sme sa už iba odfotili a pobrali späť do Trenčína,kam sme prišli po polnoci. Ďakujeme pani profesorkám za zorganizovanie exkurzie a tešíme sa na ďalšie.

    Matúš Kyška II.A

  • Rodičovské združenie

    Rodičovské združenie

    Dňa 17. januára 2024 sa bude konať triedne rodičovské združenie všetkých tried v priestoroch Obchodnej akadémie Milana Hodžu v Trenčíne. Rodičovské združenia začinajú o 16:00 v jednotlivých triedach. 

  • Krajská knižnica v Žiline - exkurzia

    Dňa 14.12. sa triedy I. a II.A zúčastnili exkurzie do Krajskej knižnice v Žiline pod dozorom Ing. Daniely Maťovčíkovej PhD., Mgr. Lenky Cooper a PhDr. Miriam Filinovej. Cestu vlakom do Žiliny sme zvládli úspešne, po celý čas nás sprevádzalo množstvo smiechu.

    Prezentácia o Londýne, ktorú pre nás pripravili v Krajskej knižnici, bola veľmi zaujímavá. Dozvedeli sme sa informácie o najdôležitejších turistických miestach a na záver sme mali možnosť si overiť získané vedomosti v kvíze. Po prednáške sme navštívili americké a britské centrum, kde sme pozreli rôzne zaujímavé knižné tituly. Následne sme sa presunuli na vianočné trhy a do nákupných centier. Na vianočných trhoch sme načerpali vianočnú atmosféru a zahriali sa teplým punčom, v nákupných centrách sme mnohí nakúpili vianočné darčeky. Po dlhom dni sme sa znova dostali na vlakovú stanicu a bez akejkoľvek straty a ujmy na zdraví sme sa spokojne vrátili domov.

  • PF 2024

  • Školské kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry

    Dňa 14. 12. 2023 sa uskutočnilo školské kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry. Súťažiaci absolvovali test on-line, tvorili text a predniesli rečnícky prejav.

    V kategórii A zvíťazila a postúpila do krajského kola Ivona Ševčovičová z III. D.,

    2. miesto obsadila Eva Koňuchová z III. D,

    o 3. miesto sa podelili Sofia Petrgalovičová z III. BEma Gurínová z III. D.

    Všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť, oceneným blahoželáme a víťazke prajeme veľa úspechov v ďalšom kole.

    Mgr. Xénia Melovská, Mgr. Lýdia Hagarová

  • Riaditeľské voľno - 22. december 2023

    Riaditeľka školy Ing. Monika Bulková udeľuje dňa 22. decembra 2023 riaditeľské voľno všetkým triedam školy z organizačných dôvodov.

  • Florbalový turnaj TSK Florbalki SK CUP 2023

    Dňa 13.12. sa tím našich dievčat zúčastnil florbalového turnaja stradných škôl - kategória dievčatá. Dievčatá z našej školy obsadili 3. miesto. Gratulujeme!

  • Sklárne Stráni-Květná - I.B

    Dňa 13. 12. 2023 sa trieda I.B zúčastnila na exkurzií v sklárniach Stráni Květná za dozoru profesoriek Mgr. Ondráčkovej a Mgr. Krchlíkovej. Na exkurzii sme si mohli vyskúšať fúkanie skla, čo si naši chlapci s veľkou radosťou skúsili. Pozreli sme sa blížšie na ručnú výrobu skla a nadobudli nové znalosti, za ktoré sme vďační.Sklárne Května je jednou z najdlhšie fungujúcich sklární na území Českej republiky.

  • Školské kolo Olympiády v anglickom jazyku 2023

    V dňoch 16. – 28. novembra sa uskutočnilo školské kolo Olympiády v anglickom jazyku, ktoré sa skladalo z dvoch častí – písomného testu a ústnej odpovede. Najúspešnejší riešitelia písomnej časti postúpili do ústnej časti, kde opisovali obrázok a viedli rozhovor podľa zadania úlohy role-play.

    Do okresného kola v jednotlivých kategóriách postúpili:

    Kategória 2A – Mária Večerová II. B

    Kategória 2B – René Chromiak III. C

    Kategória 2C1 – Matej Kiš V. A

    Kategória 2C2 – Valentína Cheevers I. A

     

    Všetkým súťažiacim ĎAKUJEME za účasť a postupujúcim BLAHOŽELÁME a prajeme veľa úspechov v ďalších kolách.

     

    Mgr Lenka Čileková, Mgr. Jaroslava Kadáková

  • ÚSPECH V SÚŤAŽI V PREDNESE POÉZIE SMREKovo

    V piatok 8. decembra 2023 nás v regionálnej súťažnej prehliadke v prednese poézie SMREKovo reprezentovala Karin Zemeková zo IV.A, ktorá získala diplom za krásne

    3. miesto.

    K úspechu Karin srdečne blahoželáme a prajeme jej veľa šťastia aj na ďalších súťažných podujatiach, propagujúcich krásu nášho materinského jazyka.

    PhDr. J. Nagyová, PhDr. M. Marčeková

  • VEĽKÉ ÚSPECHY V CELOSLOVENSKEJ LITERÁRNEJ SÚŤAŽI

    Mimoriadne úspechy dosiahli žiaci našej školy v XXXI. ročníku CELOSLOVENSKEJ literárnej súťaže s medzinárodným presahom Studňa sa tajne s dažďom zhovára. Žiačky súťažili v kategórii autorov do 20 rokov. Literárne príspevky 4 dievčat boli ocenené významnými osobnosťami slovenskej kultúry a literatúry. Vyhodnotenie súťaže sa konalo 7. decembra 2023 vo Verejnej knižnici M. Rešetku na Hasičskej ulici v Trenčíne.

    Ocenení žiaci:

    Vanessa Bečárová z V.A1. miesto v žánri próza (voľná téma) a 1. miesto v žánri próza (zadanie) 

    Kristína Janegová z V.A2. miesto v žánri próza

    Ivona Ševčovičová z III.DCena primátora Mesta Trenčín

    Eva Koňuchová z III.DCena Miestneho odboru Matice slovenskej v Trenčíne

    Dievčatám za ich prácu a perfektnú reprezentáciu školy vyjadrujeme veľkú vďaku. Poďakovanie patrí i Patrícii Dobošovej z V.A, Simone Komorovskej z II.AĽubomírovi Michaličkovi z II.B, ktorí takisto obohatili súťaž svojimi hodnotnými príspevkami.

    Žiakom srdečne blahoželáme a prajeme úspechy i v ďalších súťažiach.

    PhDr. Janka Nagyová, Mgr. Lýdia Hagarová, Mgr. Xénia Melovská

     

  • Medzinárodný veľtrh cvičných firiem

    V dňoch 29. - 30. november 2023 sa v Bratislave konal Medzinároný veľtrh cvičných firiem. V rámci MVCF sme súťažili v kategórii stánok a v projekte "Pošlime klastre do školy". Vďaka dobrej propagácii a verejnému hlasovaniu sa nám podarilo vyhrať v projekte "Pošlime klastre do školy" 1. miesto.

    Počas veľtrhu sa uskutočnilo aj odovzdávania pamätných plachiet ŠIOV (Štátny inštitut odborného vzdelávania) pri oslave 25. výročia založenia Slovenského centra cvičných firiem. Obchodná akadémia Trenčín patrí medzi prvé školy, ktorá začala s cvičnými firmami. Pamätnú plaketu si prevzdala naša pani riaditeľka.

  • Krabičky plné lásky

    37 krabičiek naplnených po okraj a 5 veľkých tašiek plných vecí, ktoré p. Skúpa, naša kontaktná osoba pre projekt Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok, odovzdá priamo v domovoch alebo použije na doplnenie krabičiek, v ktorých niečo chýba. To je úžasný výsledok tohtoročnej aktivity na našej škole.

    Bolo to možné iba vďaka Vám všetkým, ktorí ste prispeli, boli ste neuveriteľne štedrí. Ďakujeme z celého srdca!!!

    Nešlo by to ani bez trpezlivosti pri skladovaní vecí, pripravovaní krabičiek, ich balení a prebaľovaní 😊, nákupe baliaceho papiera, zamykaní triedy a ďalších organizačných záležitostí. III. A – zvládli ste to skvele. Ďakujeme!!!

    Každý rok sa nám v januári ozývajú seniori, ktorí dostali niektorú z našich krabičiek. Ich listy a telefonáty sú plné vďaky a radosti, želania všetkého dobrého našim žiakom. Veľmi oceňujú, že mladí ľudia majú otvorené srdcia a svoj čas venujú príprave darčekov pre častokrát osamelých a smutných dôchodcov.

    Vďaka Vám všetkým sa ich oči rozžiaria.

     

    Mgr. Jaroslava Kadáková

  • Mikulášsky punč

  • Výsledky školského kola súťaže v písaní na PC

    Dňa 5.12. sa konalo školské kolo súťaže v písaní na počítači. Viacerí žiaci dosiahli výborné výsledky. Súťažiacim blahoželáme a prajeme im veľa úspechov v ďalších súťažiach.

     

     

  • Fotodebata na Obchodnej akadémii M. Hodžu

    V prvý decembrový deň sa študenti II.A triedy stretli s umením. Známa fotografka Veronika Marek Markovičová nám  prezentovala projekt Dokument Magazín, ktorý spoluzakladala a je dnes zástupcom šéfredaktora. Veronika nám predstavila príčiny vzniku a koncepciu stránky, jej autorov. Keďže sa prezentácie zúčastnili aj členovia redakcie školského časopisu, predstavila nám  aj novú edíciu zinov Dokument magazínu, na fotopríbehu Lignite Land Vandy Mesiarikovej ukázala  možnosti práce pri zalamovaní fotografií. Veľmi podnetný bol nápad vyhlásiť školskú fotosúťaž.

    Ďakujeme Charliemu Lordanovi za fotodokumentáciu z akcie a veríme. že Fotodebata inšpirovala aj redakčnú radu nášho školského časopisu.

    Mgr. Pašková Alena

  • PREDNÁŠKA NA VYSOKEJ ŠKOLE MANAŽMENTU: Téma Leadership

    Dňa 23. 11 2023 sme my, trieda II.A spolu s V. A navštívili Vysokú školu manažmentu v Bratislave pod dozorom paní profesoriek Ing. Maťovčíkovej, PhD., PhDr. Fillinovej a pána profesora PhDr. Vladára. Vypočuli sme si prednášku v anglickom jazyku a zúčastnili sme sa workshopu pána Owena Fernandesa,PhD., MBA, ktorý nám zaujímavým spôsobom plným hier na zamyslenie priblížil tému „Leadership“. Taktiež nám vysvetlil, čo to znamená byť lídrom, a aké by mal správny líder mať vlastnosti a priority. Najdôležitejšou myšlienkou, ktorú nám však pán Owen predal, by som povedala je, že každý z nás má potenciál stať sa niekým dôležitým a všetci sme výnimoční a môžeme si plniť naše ciele, len musíme chcieť a byť ochotní pre to niečo obetovať a zmeniť. Vďaka tejto prednáške vieme, ako funguje štúdium typického vysokoškolského študenta. Taktiež sme sa naučili, že je dôležité počúvať a pozorovať naše okolie, a vďaka tomu vieme, čo sa okolo nás deje a ako správne zareagovať na rôzne situácie a nerobiť unáhlené rozhodnutia. Ďakujeme pánovi Owenovi za poučnú prednášku, a najmä pani profesorke Maťovčíkovej, za zorganizovanie tejto zaujímavej exkurzie.

    Sofia Pinďáková, II.A

  • Krajské kolo súťaže Majster rétor/Master of Rhetoric

    Dňa 28. novembra 2023 sa konalo krajské kolo súťaže Majster rétor/Master of Rhetoric. Zúčastnilo sa jej 75 súťažiacich z celého Trenčianskeho kraja. Svoju kreativitu predviedli v dvoch disciplínach – v pripravenom prejave s názvom: Žijeme v obalovej kultúre bez obsahu? A v nepripravenom prejave, v ktorom študenti komentovali módnu prehliadku.

    Našu školu reprezentovali Ctibor Karol Strmenský (II.A) a Karin Zemeková (IV.A) v slovenskej verzii. V anglickej časti sa predstavili Valentína Cheevers (I.A), Simona Komorovská (II.A)Eliška Štefánková (III.A). Z celkových dvanástich ocenení si naši študenti odniesli hneď TRI! V kategórii starších žiakov slovenskej verzie sa Karin Zemeková umiestnila na treťom mieste. V anglickej časti -   v kategórii mladších žiakov si druhé miesto vybojovala Simona Komorovská a tretie miesto získala Valentína Cheevers.

    Srdečne gratulujeme za úžasnú reprezentáciu školy v tak náročnej súťaži!

  • Deň otvorených dverí - Obchodná akadémia Milana Hodžu v Trenčíne

    V dňoch 29. a 30. novembra 2023 v čase od 8.00 do 12.00 hodiny sa uskutoční na Obchodnej akadémii M. Hodžu v Trenčíne DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ. DOD platí pre oba študijné odbory, teda aj pre uchádzačov bilingválneho štúdia - deviataci aj ôsmaci.

    Prezentácie začínajú o 8:00, 9:00, 10:00 a 11:00.

    Všetci uchádzači a ich rodičia sú srdečne vítaní!

  • Stolný tenis - žiačky - Krajské kolo

    Dňa 1.12. 2023 sa naše žiačky Laura Vinczeová IV. D, Viktória Urbanovská IV. C a Terézia Opatovská IV. D zúčastnili krajského kola v stolnom tenise žiačok SŠ, kde obsadili krásne 1. miesto. Gratulujeme!

strana:

Kontakt

  • Obchodná akadémia Milana Hodžu, M. Rázusa 1, Trenčín
    M. Rázusa 1
    911 29 Trenčín
  • +42132/7481811 - vrátnica, spojovateľ
    +42132/7481812, 0901 918 397 - sekretariát riaditeľa školy

Fotogaléria