Navigácia

  • Rodičovské združenie

    Rodičovské združenie

    Dňa 8. novembra 2023 sa bude konať triedne rodičovské združenie všetkých tried v priestoroch Obchodnej akadémie Milana Hodžu v Trenčíne. Rodičovské združenie pre triedu I.B  začne o 15:30 hod., ostatné triedy začínajú o 16:00 hod.

  • Exkurzia z predmetu podniková ekonomika - Kremnica II.A

    Počas 14. storočia patrila medzi najbohatšie mestá v Uhorsku!

    Práve do mincovne v Kremnici sme sa za dozoru pani profesoriek Ing. Petríkovej a Ing. Maťovčíkovej, PhD. dňa 6.11. 2023 vybrali obohatiť naše vedomosti z ekonomiky, ale aj histórie. V starej časti mincovne sme sa dozvedeli ako a na aký účel sa využívali jednotlivé stroje a mohli sme si taktiež pozrieť malú ukážku ich výkonu. Aj keď väčšina strojov mala viac ako sto rokov, stále bežali celkom chválitebne. Keď nám bolo vysvetlené čo všetko treba podstúpiť, aby sa vyrobila jedna minca, dospeli sme k tomu, že to je celkom zložitý a do detailu upravený proces. Mincovňa v Kremnici však razí aj medaily, odznaky či plakety. Vďaka tejto našej slovenskej mincovni majú svoje platidlá aj štáty ako Libéria, Samoa, Severná Kórea alebo Panama. Aj keď toto mesto je malé, malo v sebe uchovaný obrovský kus histórie.

  • Účelové cvičenie - 1. a 2. ročník

    Dňa 25. a 26. októbra 2023 sa žiaci 1. a 2 ročníka zúčastnili účelového cvičenia.

  • Exkurzia – Marlenka – Frýdek-Místek

    Dňa 19.10.2023 sa naša trieda II.B zúčastnila na exkurzii do výrobne medových toriet Marlenka za dozoru pani  Ing. Surovcovej a Mgr. Lehockej. Mali sme tu možnosť nakuknúť do výroby týchto medových zázrakov, spoznať históriu Marlenky a aj ochutnať niektoré z ich výrobkov. Pri odchode sme si zakúpili niektoré z ich výrobkov v predajni priamo pri výrobni, a so sladkým úsmevom vyrazili domov.

     

  • Exkurzia - Sklárne - Strání-Květná

    Dňa 18. 10. 2023 sa naša trieda I.C zúčastnila na exkurzii v sklárniach Strání Květná za dozoru s pani profesorkami Ing. Mišúňovej a Mgr. Ondráčkovej. Mali sme možnosť vidieť proces výroby sklenených výrobkov a vyskúšať si fúkanie skla. Sklárne Květná sú najstaršie fungujúce sklárne v Českej republike. Svoju výrobu zahájili v roku 1794. Sklárne sú jedinečné v tom, že svoje výrobky vyrábajú ručne.

    Tadeáš Ondrášek, žiak I.C

  • VÍŤAZSTVO V LITERÁRNEJ SÚŤAŽI

    Dňa 29. 9. 2023 sa žiačky našej školy zúčastnili na vyhodnotení Celoslovenskej autorskej literárnej súťaže „Jurík očami mladých“ v Nových Zámkoch.

    Na 1. mieste sa so svojou poviedkou umiestnila žiačka Eva KOŇUCHOVÁ z III.D triedy.

    Diplomy za svoje poviedky získali aj Kristína Janegová z V.A, Vanessa Bečárová z V.A a Ivona Ševčovičová z III.D.

    Víťazke a menovaným dievčatám srdečne GRATULUJEME a želáme im veľa úspechov v ďalších súťažiach.

    Mgr. Hagarová, PhDr. Nagyová

     

  • Exkurzia - PETRUS papier s. r. o. - II.D

    Dňa, 12. 10. 2023, sa naša trieda II.D, spolu s pani učiteľkami Ing. Potočkovou a Ing. Mišúnovou, zúčastnila exkurzie do Papierničky. Je to jedna z najmenších ručných výrobní papiera na Slovensku. Mali sme tu možnosť spoznať históriu výroby papiera a taktiež si skúsiť vyrobiť vlastný papier, ktorý nám neskôr bude zaslaný do školy.

    Cestou naspäť nás pani učiteľky prekvapili malým výletom na mohylu v Brezovej pod Bradlom, kde sme si užili krásny výhľad a urobili si veľa spoločných fotiek. 

    Diana Chobotová, žiačka II.D

  • Návšteva veľtrhu vysokých škôl - GAUDEAMUS

    Dňa 12. 10. 2023 mala naša trieda 4.A možnosť zúčastniť sa veľtrhu vysokých škôl – GAUDEAMUS v Bratislave. Veľtrh, na ktorom sa prezentovalo viac ako 400 vysokých škôl zo Slovenska, Česka a ďalších krajín EU, sme navštívili v rámci predmetu Marketing v anglickom jazyku. Porovnávali sme samotné vysoké školy vo viacerých aspektoch, ako napríklad vybraných ambasádorov škôl a ich odprezentovanie a reakcie na naše otázky. Exkurziu s nami absolvovali pani profesorky PhDr. Miriam Filinová a Mgr. Lenka Cooper, za čo im veľmi pekne ďakujeme.

  • Exkurzia - Šviajčiarsko, Francúzsko, Nemecko

    Exkurziu do Švajčiarska, Francúzska a Nemecka v dňoch 6. – 11. septembra zorganizovali p. p. Kadáková, p. p. Melovská a p. p. Mikolášek pre nás – študentov III. A  a  III. D triedy.

    Naša prvá destinácia bola Ženeva, kde sme mali prehliadku mesta vláčikom a plavili sa po Ženevskom jazere. Na druhý deň sme sa premiestnili do Colmaru-mestečka  francúzskych aj nemeckých gotických a renesančných stavieb. Neďaleko je dedinka Riquewihr s podobnou zaujímavou architektúrou. Ešte v ten deň sme absolvovali prechádzku večerným Freiburgom. Nemôžeme zabudnúť ani na krásne centrum Strasbourgu s historickou katedrálou. Posledný deň sme obdivovali Rýnske vodopády a ostrov Mainau na Bodamskom jazere, kde sme videli veľa zaujímavých rastlín, stromov a kvetov. Tam sme navštívili  motýlí pavilón so 100 druhmi motýľov, ale aj zámok, ktorý je stále obývaný švédskou kráľovskou rodinou.

    Táto exkurzia bola plná zážitkov, spoznávania nových miest a zaujímavých ľudí. Všetci sme sa šťastne vrátili domov a už len spomíname na nezabudnuteľné dni.

  • Školský parlament

    Školský parlament

    Ahojte študenti!

    V spolupráci s vedením sme si pre vás pripravili sekciu Školského parlamentu na stránke školy. Nájdete ju v ľavom menu pod názvom "Školský parlament". Budú tam uverejňované novinky a akcie Školského parlamentu, ako aj zápisnice z našich stretnutí, vďaka ktorým budete mat možnosť sledovať našu prácu zblízka.

    Rovnako tak tam nájdete aj email Školského parlamentu, na ktorom nás (priamo študentov) môžete kontaktovať.

    Školský parlament OATN

  • EXKURZIA - MALÁ A VEĽKÁ SKALKA

    25. septembra naša II.A trieda s vyučujúcimi Mgr. A. Paškovou a Mgr. R. Margočom putovala do kláštora na Skalke. Absolvovali sme hodiny dejepisu a geografie v teréne, zážitkovou formou sme získali veľa nových poznatkov.

  • G. B. SHAW - PYGMALION

    G. B. SHAW - PYGMALION

    Dňa 4. 10. 2023 mali študenti 4.C/4.B/4.A triedy opäť možnosť si pozrieť krásne divadelné predstavenie spoločnosti English theatre, PYGMALION od G. B. SHAW. Preplnená sála DK Ružinov v Bratislave je dôkazom, že študenti radi chodia na anglické predstavenia, ktoré im pomôžu v zdokonaľovaní sa v anglickom jazyku a v príprave na maturitnú skúšku. Ďakujem študentom za super správanie a za vzornú reprezentáciu školy.

    PaedDr. Čačková

    Mgr. Jozef Antonič

  • SLOVANSKÉ MÚZEUM A. S. PUŠKINA- BRODZANY

    Dňa 27. 9. 2023 študenti II. C triedy mali možnosť oboznámiť sa v rámci výuky ruského jazyka so životom a dielom A. S. Puškina v priestoroch krásne zrekonštruovaného Slovanského múzea, ktoré sídli v rodnom sídle šľachtického rodu Friesenhofovcov v Brodzanoch. Stálu expozíciu múzea tvoria dobové salóny, vzácne exponáty súvisiace so životom A. S. Puškina, jeho rodiny a detí, ktoré tento nádherný kaštieľ s priľahlým parkom navštevovali každý rok. Exkurziu sme zakončili na farme u Ďurkových v Žabokrekoch, kde sa študenti dozvedeli zaujímavosti o rôznych formách podnikania podporovaných grantom z EU .

    Ďakujem študentom II. C za veľmi milé a slušné správanie a vzornú reprezentáciu našej OA Trenčín.

    PaedDr. Čačková Zlata

    PhDr. Marčeková Miroslava

  • Rodičovské združenie rodičov I.A triedy

    Rodičovské združenie rodičov I.A triedy

    Dňa 6. septrembra o 16:00 sa bude konať triedne rodičovské združenie triedy I.A v priestoroch Obchodnej akadémie Milana Hodžu v Trenčíne. 

  • Stretnutie s rodičmi žiakov 1. ročníka

    Stretnutie s rodičmi žiakov 1. ročníka

    Dňa 6. septembra (streda) o 15:30 sa bude konať v priestoroch školy úvodné stretnutie s rodičmi žiakov 1. ročníka odboru obchodná akadémia (triedy I.B, I.C, I.D). Rodičia spoznajú vedenie školy a triednych učiteľov a budú im poskytnuté informácie o štúdiu, fungovaní školy, možnosti duálneho vzdelávania a podobne. 

  • Celoslovenské kolo súťaže Jazykový kvet 2023

    Terézia Zámečníková IV. D, Ema Pelechová IV. A a Matej Kiš IV. A zaznamenali veľký úspech na celoslovenskom finále súťaže Jazykový kvet v prednese prebratej a vlastnej tvorby v anglickom jazyku.

    Ema Pelechová v kategórii prevzatej tvorby a Matej Kiš v kategórii vlastnej tvorby žiakov bilingválneho štúdia získali 2. miesto.

    Terézia Zámečníková v kategórii vlastnej tvorby vyhrala 1. miesto

    Blahoželáme a ďakujeme za úžasnú reprezentáciu.

     

  • INFORMÁCIE PRE ŽIAKOV K ZAČIATKU NOVÉHO ŠKOLSKÉHO ROKA 2023/2024

    Školské vyučovanie v školskom roku 2023/2024 začína 4. septembra 2023 o 8.00 hodine. Žiaci vstupujú do budovy hlavným vchodom.  

    Stravovanie v školskej výdajni jedla začne od utorka 5. septembra 2023. 

    V súčasnosti je škola v rekonštrukcii a preto je potrebné dbať na bezpečnosť a riadiť sa pokynmi vyučujúcich. Žiaci sa až do odvolania neprezúvajú.  

    Žiaci 1. ročníka si prinesú tašky na učebnice a odovzdajú svojim triednym  učiteľom: 

    • evidenčný list (originál), 
    • prihlášku na ISIC (obojstrannú), 
    • zápisný lístok do školskej jedálne, 
    • koncoročné vysvedčenie z 9. alebo aj 8. ročníka (v prípade bilingválneho štúdia) k nahliadnutiu 

    Rodičom a žiakom prvého ročníka boli zaslané prihlasovacie údaje do školskej edupage na mailovú adresu. Žiaci bez mailovej adresy dostanú prihlasovacie údaje v prvý školský deň.

    Žiaci tried IV.B, IV.C, IV.D a V.A sú v termíne od 4. do 15. septembra na odbornej praxi. 

    Potvrdenie o návšteve školy môžu rodičia nájsť na edupage. Návod na stiahnutie: https://help.edupage.org/sk/e2755

  • Výlet I. C v Bratislave

    Dňa 13. júna sme si spolu s triednou p. prof. M. Marčekovou a p. prof. L. Cooper užili deň v Bratislave. Pozreli sme si monodrámu Jekyll and Hyde v DPOH, ktorá využíva princípy „foley art“ /umenie vytvárania zvukov a ruchov/. Dvoch mužov v jednej osobe stvárnil spevák a herec Marek Koleno. Potom sme sa prešli historickým centrom a Dunajskou ulicou, kde sme videli sochu J. Satinského. Na Ondrejskom cintoríne, ktorý slúži zároveň aj ako  park s príjemnou atmosférou, sme pri jeho hrobe zapálili sviečku. Vrátili sme sa domov príjemne unavení a plní zážitkov.

  • Olympiáda Mladý účtovník - školské kolo

    Dňa 16. 6. 2023 sa uskutočnilo školské kolo Olympiády Mladý účtovník, v ktorom si študenti 3. ročníka a IV. A triedy mohli preveriť svoje účtovnícke vedomosti a zručnosti. Najlepšou účtovníčkou na škole sa stala Ema Pelechová zo IV. A. Na 2. mieste skončila Kristína Lezová z III.D a na 3. mieste Vanessa Bečárová zo IV. A.

    Víťazkám blahoželáme a všetkým súťažiacim ďakujeme za úspešné riešenie účtovníckej olympiády.

  • Oznam

    Dňa 14. a 15. júna sa budú žiaci vyučovať dištančnou formou prostredníctvom MS Teams podľa aktuálne platného rozvrhu a suplovania.

    Prezenčná výučba v škole sa obnovuje od piatku, 16. júna.

    Informácia pre žiakov ubytovaných na internáte Strednej športovej školy v Trenčíne:

    Riaditeľka Strednej športovej školy v Trenčíne po konzultácii s vedúcim odboru školstva Ing. R. Hančinom, PhD. oznamuje, že v dňoch 14.06.2023 a 15.06.2023 bude z technických príčin školský internát a školská jedáleň zatvorená.

    Odchod ubytovaných žiakov zo školského internátu je 13.06.2023 do 18:00 hod. Žiaci dostanú suchú večeru.

    Príchod ubytovaných žiakov na školský internát je možný 15.06.2023 po 15:00 hod., stravovanie v školskej jedálni sa začína večerou.

    Dňa 16.06.2023 školský internát a školská jedáleň fungujú v bežnom režime.

strana:

Kontakt

  • Obchodná akadémia Milana Hodžu, M. Rázusa 1, Trenčín
    M. Rázusa 1
    911 29 Trenčín
  • +42132/7481811 - vrátnica, spojovateľ
    +42132/7481812, 0901 918 397 - sekretariát riaditeľa školy

Fotogaléria