Navigácia

  • Junior manažér/manažérka

    Dňa 21. 3.2024 sa v Žiline konala celoslovenská súťaž Junior manažér/manažérka, kde súperilo10 finalistov.

    Naša žiačka Veronika Kalinová zo IV. A –získala úžasné 2. miesto.

    Ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy a srdečne blahoželáme!

  • Jazykový kvet Ťukni – celoslovenské finále

    Dňa 21. marca 2024 boli vyhlásené výsledky celoslovenského kola súťaže Jazykový kvet ŤUKNI, súťaže zameranej na poviedkovú tvorbu v anglickom jazyku, a s veľkou radosťou oznamujeme, že

    Ema Pelechová z V. A získala 1. miesto a

    Veronika Kalinová z IV. A získala 3. miesto.

    Blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspechov!

  • Usmernenie k vypisovaniu prihlášok pre študijný odbor obchodná akadémia 6317 M 00 (nie bilingválnu formu)

    Študijný odbor obchodná akadémia 6317M00 je prednastavený na duálne vzdelávanie, pretože od školského roku 2019/2020 tento študijný odbor vstúpil na našej škole do systému duálneho vzdelávania.

    Duálnym spôsobom vzdelávania budú vzdelávaní len žiaci, ktorí vyhoveli kritériám prijímacieho konania, a svoj záujem o duálne vzdelávanie napísali do POZNÁMKY na prihláške (v časti Doplňujúce údaje).

    Uchádzači, ktorí v poznámke neuviedli, že majú záujem o duálne vzdelávanie, a budú po splnení kritérií prijímacieho konania prijatí na štúdium, sa budú vzdelávať vzdelávacím programom obchodnej akadémie bez duálneho vzdelávania.

  • Re-power Virtual Camp - zvíťazili sme!

    Dňa 5. marca 2024 sa konala celoslovenská súťaž Re-power Camp, ktorej cieľom bolo stimulovať kreatívne a inovačné schopnosti študentov.Z našej školy sa do súťaže zapojili žiaci tretieho ročníka voliteľného predmetu aplikovaná ekonómia, ktori v tejto súťaži ZVÍŤAZILI.Za vzornú reprezentáciu ďakujem Vanese Ďurišovej, Tatiane Hološkovej, Richardovi Kotrhovi, Romane Kulinovej, Karin Sliepkovej a Sarah Štefulovej.

    Ing. Erika Senkova, učiteľka APE

  • Okresné kolo v basketbale - chlapci

    Dňa 5.3. sa konalo okresné kolo v basketbale chlapcov. Našu školu reprezentoval tím v zložení:

    Daniel Žiška - I.B, Samuel Vavruš, Norbert Langer, Bruno Benda, Alex Hruška - všetci III.D, Dávid Krejza, Dávid Jambor, Tobiáš Kovaľ, Matúš Baňár - všetci II.D, Aurel Asani - IV.A 

    Naší žiaci úspešne reprezentovali našu školu a získali 2. miesto

    Gratulujeme!

     

  • Mini Erasmus

    Mini Erasmus

    V piatok 1. 3. 2024 sa žiaci zúčastnili prezentácie organizácie Future Generation Europe  o projekte MiniErasmus, v rámci ktorého žiaci stredných škôl majú možnosť počas troch dní navštevovať vybranú vysokú školu na Slovensku, na seminároch a prednáškach si pozrieť, ako naozaj vyzerá vyučovanie a pýtať sa študentov otázky, ktoré ohľadom ďalšieho štúdia majú. Tiež je pre nich pripravený sprievodný program formou workshopov či návštev firiem.

    Vďaka projektu si žiaci vedia lepšie zvážiť výber vysokej školy a oblasť ďalšieho vzdelávania. Veríme, že túto možnosť využije čo najviac žiakov😉

    Mgr. Jaroslava Kadáková

     

  • Jazykový kvet ŤUKNI

    Po ročnej prestávke sa žiačky našej školy opäť zapojili do súťaže v poviedkovej tvorbe v anglickom jazyku. Do krajského kola sme poslali poviedky troch žiačok – Ema Pelechová V. A, Veronika Kalinová IV. A a Tatiana Habánková IV. A. Postup do celoslovenského kola si vybojovali:

    EMA PELECHOVÁ a VERONIKA KALINOVÁ.

    Poviedky si budete môcť prečítať po skončení celej súťaže.

    Blahoželáme a prajeme veľa úspechov v celoslovenskom kole!!!

    Mgr. Jaroslava Kadáková

  • Školské kolo Olympiády „Mladý účtovník“

    Dňa 16.2.2024 sa na našej škole konalo školské kolo Olympiády "Mladý účtovník".  Do súťaže sa prihlásilo 16 súťažiacich zo štvrtého a piateho ročníka.

    Štvrtok, 29. februára, boli vyhlásené výsledky a úťažiaci dostali zaslúžené odmeny

    Poradie na prvých piatich miestach:

    1. miesto Vladimíra Hanková z V. A - postup do regionálneho kola
    2. miesto Klaudia Opátová z V. A - postup do regionálneho kola
    3. miesto Natália Igazová z V. A
    4. miesto Kristína Lezová zo IV. D
    5. miesto Vanessa Bečárová z V. A

    Najlepším študentkám srdečne blahoželáme, všetkým zúčastneným ďakujeme za účasť

    Vlaďke s Klaudiou držíme palce pri reprezentácii školy v regionálnom kole Olympiády „Mladý účtovník“

  • Bedminton - Okresné kolo

    Dňa 28. februára sa konalo okresné kolo v bedmintone. Našu školu reprezentoval tím dievčat a tím chlapcov. Tím dievčať (Vladimíra Hanková - V.A, Barbora Meravá Muraríková - III.A) obsadil 3. miesto a tím chlapcov (Samuel Žubor - II.D, Ctibor Karol Strmenský - II.A, Aurel Asani - IV.A) obsadil 2. miesto

    Gratulujeme!

  • Oznam

    Pondelok, 26.2.2024, nebude z prevádzkových dôvodov prebiehať prezenčné vyučovanie. Žiaci sa budú vzdelávať dištančne.  V tento deň bude škola zatvorená. 

  • Krajské kolo Olympiády ľudských práv, 26. ročník

    Postúpili sme do celoslovenského kola!

    S radosťou oznamujeme, že Petra Eva Petrulová zo 4. A triedy postúpila zo 7. miesta do celoslovenského kola OĽP.

    Súťažilo sa 8. februára 2024 na Gymnáziu V. B. Nedožerského v Prievidzi. Po absolvovaní testu súťažiaci postúpili do ústnej časti súťaže. Petra obstála v tvrdej konkurencii gymnázií a postúpila za náš kraj ako jediný zástupca odborných škôl.

    Súťaž pokračuje, postupujúci môžu začať písať úvahy na zverejnené tézy, ktoré budú súčasťou obhajoby v celoštátnom kole v Omšení, 16. – 18. 4. 2024.

    Blahoželáme a prajeme veľa úspechov v celoslovenskom kole!

     

    Mgr. Pašková Alena

  • Krajské kolo v "Spracovaní informácií na počítači"

    Krajské kolo v "Spracovaní informácií na počítači"

    Krajské kolo súťaže v "Spracovaní informácií na počítačí" sa konalo 

    v Prievidzi dňa 7. 2. 2024. 

     

     

    V disciplíne "Písanie na počítači" naši študenti získali:

    2. miesto - Tomáš Köröš z III.B

    3. miesto - Vladimír Čokina z III. A

    4. miesto Ľubomír Michalička z II. B 

     

    V disciplíne "Úprava textu na počítači" naši študenti získali:

    1. miesto Ctibor Karol Strmenský z II. A

    2. miesto Patrícia Dobošová z V. A

    4. miesto Ivana Ježíková z V. A

    5. miesto Vojtech Moravec z III. A.

     

    Súťažiacim blahoželáme a prajeme im postup na celoslovenské kolá.

    Mgr. Terezia Ondráčková

  • Deň otvorených dverí

    Dňa 7. februára 2024 v čase od 8.00 do 12.00 hodiny sa uskutoční na Obchodnej akadémii M. Hodžu v Trenčíne DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ. DOD platí pre oba študijné odbory, teda aj pre uchádzačov bilingválneho štúdia - deviataci aj ôsmaci.

    Prezentácie začínajú o 8:00, 9:00, 10:00 a 11:00.

    Všetci uchádzači a ich rodičia sú srdečne vítaní!

  • Exkurzia do Slovenskej akadémie vied

         Dňa 12.12.2023 sa trieda III.B pod vedením triednej pani profesorky Ing. Silvie Kamenskej a vyučujúcej biológie Mgr. Martiny Kudláčekovej zúčastnila exkurzie v SAV (Slovenská akadémia vied) v Bratislave.

    Navštívili sme špecializované pracovisko Centrum experimentálnej medicíny SAV – Ústav normálnej a patologickej fyziológie.

    Odborní pracovníci RNDr. Martina Cebová a Bc. Jakub Hikl nám v prezentácii priblížili činnosť a náplň práce Oddelenia neurokardiovaskulárnych interakcií. Toto pracovisko sme si následne pozreli. Zameriavajú sa tu na výskum liečby vysokého krvného tlaku – hypertenzie. Venujú sa problematike vyvolania experimentálneho infarktu myokardu – srdcový infarkt u normotenzných a hypertenzných potkanov. (normotenzia- tlak v norme, hypertenzia – vysoký krvný tlak). Na výskum používajú laboratórne potkany.

    Na záver sme naživo videli anatomickú pitvu laboratórneho potkana. Potkany majú vnútornú stavbu orgánov veľmi podobnú anatómii ľudského tela.

    Exkurzia do SAV bola pre nás veľmi zaujímavá skúsenosť. SAV ponúka verejnosti možnosť v rámci dní otvorených dverí nahliadnuť na jednotlivé pracoviská.

    Sídlo Ústavu normálnej a patologickej fyziológie SAV v Bratislave

    NPTT > Slovenská akadémia vied

  • Školský ples - 2024

  • Rodičovské združenie

    Rodičovské združenie

    Dňa 17. januára 2024 sa bude konať triedne rodičovské združenie všetkých tried v priestoroch Obchodnej akadémie Milana Hodžu v Trenčíne. Rodičovské združenia začinajú o 16:00 v jednotlivých triedach. 

  • PF 2024

  • Slovenské národné divadlo - Bratislava

    Dňa 7.12.2023 sa zúčastnila trieda II.D a vybraní žiaci II.A literárnej exkurzie a divadelného predstavenia v SND v Bratislave v sprievode pani profesoriek Xénie Melovskej a Kataríny Potočkovej.

    Ráno sa naša cesta začala v Trenčíne pred OA, odkiaľ sme spolu cestovali až do Modry, kde sme navštívili múzeum Ľudovíta Štúra.Tam nám pani sprievodkyňa porozprávala mnoho zaujímavých faktov z jeho života. Po návšteve múzea sme sa vybrali na cintorín, kde je Ľudovít Štúr pochovaný. Potom sme sa presunuli do Bratislavy, kde sme mali rozchod. Niektorí z nás sa pokochali vianočnými trhmi. Podvečer sme sapresunuli do SND, kde sme si pozreli činohru s názvom ,,Bál“ .  Divadelné predstavenie trvalo 3 hodiny, ktoré sme si naozaj užili. Po jeho skončení sme sa už iba odfotili a pobrali späť do Trenčína,kam sme prišli po polnoci. Ďakujeme pani profesorkám za zorganizovanie exkurzie a tešíme sa na ďalšie.

    Matúš Kyška II.A

  • Krajská knižnica v Žiline - exkurzia

    Dňa 14.12. sa triedy I. a II.A zúčastnili exkurzie do Krajskej knižnice v Žiline pod dozorom Ing. Daniely Maťovčíkovej PhD., Mgr. Lenky Cooper a PhDr. Miriam Filinovej. Cestu vlakom do Žiliny sme zvládli úspešne, po celý čas nás sprevádzalo množstvo smiechu.

    Prezentácia o Londýne, ktorú pre nás pripravili v Krajskej knižnici, bola veľmi zaujímavá. Dozvedeli sme sa informácie o najdôležitejších turistických miestach a na záver sme mali možnosť si overiť získané vedomosti v kvíze. Po prednáške sme navštívili americké a britské centrum, kde sme pozreli rôzne zaujímavé knižné tituly. Následne sme sa presunuli na vianočné trhy a do nákupných centier. Na vianočných trhoch sme načerpali vianočnú atmosféru a zahriali sa teplým punčom, v nákupných centrách sme mnohí nakúpili vianočné darčeky. Po dlhom dni sme sa znova dostali na vlakovú stanicu a bez akejkoľvek straty a ujmy na zdraví sme sa spokojne vrátili domov.

  • Školské kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry

    Dňa 14. 12. 2023 sa uskutočnilo školské kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry. Súťažiaci absolvovali test on-line, tvorili text a predniesli rečnícky prejav.

    V kategórii A zvíťazila a postúpila do krajského kola Ivona Ševčovičová z III. D.,

    2. miesto obsadila Eva Koňuchová z III. D,

    o 3. miesto sa podelili Sofia Petrgalovičová z III. BEma Gurínová z III. D.

    Všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť, oceneným blahoželáme a víťazke prajeme veľa úspechov v ďalšom kole.

    Mgr. Xénia Melovská, Mgr. Lýdia Hagarová

strana:

Kontakt

  • Obchodná akadémia Milana Hodžu, M. Rázusa 1, Trenčín
    M. Rázusa 1
    911 29 Trenčín
  • +42132/7481811 - vrátnica, spojovateľ
    +42132/7481812, 0901 918 397 - sekretariát riaditeľa školy

Fotogaléria